06 31589461 info@h2o-noord.nl

 Gratis & vrijblijvend advies

Binnen 48 uur een offerte

Binnen 3 weken geplaatst

15 jaar garantie

Onze waterontharders

We hebben voor elk huis een geschikte waterontharder. U kunt bij ons kosteloos een offerte aanvragen of eerst hieronder kijken naar de mogelijkheden.

green energy 44
Over ons h2o Noord waterontharders

Zacht water voor uw huis

Water uit de kraan bevat kalk die vlekken veroorzaakt op bijvoorbeeld uw kranen, douchecabines en wastafels. Met een waterontharder zorgt u ervoor dat uw water kalkvrij wordt.

Energie besparen

Uw apparaten in uw huis die water gebruiken, krijgen na een tijdje last van de kalkdeeltjes die blijven vastzitten aan interne onderdelen. Hierdoor gebruiken ze meer energie. Een waterontharder voorkomt dit.
green energy 45

Beter voor de wereld

U hoeft minder vaak schoon te maken, minder wasmiddel te gebruiken en uw apparaten gaan langer mee. Hierdoor gebruikt u dus minder van alles en u hoeft minder snel nieuwe apparaten te kopen.

Onze waterontharders

Hieronder vindt u de selectie van onze waterontharders. Wij adviseren u wat het beste bij u past.

Waterluxe 2 duo waterontharder H2O Noord Waterontharders

Waterluxe 2

Duo 7
1-2 personen

Waterluxe 4 waterontharder H2O Noord Waterontharders

Waterluxe 4

Duo 12
3-5 personen

Waterluxe 4 combi waterontharder H2O Noord Waterontharders

Waterluxe 4

Combi 12
3-5 personen

Waterluxe 6 duo waterontharder H2O Noord Waterontharders

Waterluxe 6

Duo 25
6+ personen

Waterluxe 6 combi waterontharder H2O Noord Waterontharders

Waterluxe 6

Combi 25
6+ personen

Keramische JNF Aqua Solutions Product 2021 1271 H2O Noord Waterontharders

Aqua Solutions Keramisch

Qs10 & Qs20
Qs10: 20 liter per minuut
Qs20: 40 liter per minuut

Waterontharder opties

We houden bij elke waterontharder een airgap aan, dit is zeer belangrijk. Het is een scheiding tussen het afvoersysteem van de waterontharder en het leidingwatersysteem. Door die scheiding te hebben, voorkom je dat er vervuild water terug in het leidingwatersysteem kan stromen. Het helpt dus om de waterkwaliteit te waarborgen.

Zout-hars waterontharder (Waterluxe)

 

In de meeste gevallen wordt een zout-hars ontharder gebruikt. In sommige gevallen is dat niet mogelijk en kan er gebruik gemaakt worden van een keramische verzachter.

Met een zout-hars ontharder is het mogelijk om het drinkwater tot 100% kalk vrij te krijgen. Toch is het aan te raden om toch een percentage kalk in het drinkwater te laten: 3 tot 4 Duitse hardheid. Dit is beter omdat koperen leidingen beschadigd kunnen raken bij 100 % kalk vrij water.

Werking

Hard water wordt door het hars van de waterontharder en wordt door middel van een ionisatiewisseling onthard. Tijdens het ionisatieproces worden calcium en magnesium, die verantwoordelijk zijn voor de hardheidsgraad van het water, vervangen door natrium. Wat vervolgens weer oplost in het water.

Met het regeneratieproces haalt de waterontharder de geprogrammeerde hoeveelheid zout water uit het zoutvat om de ionenuitwisseling te regenereren. De overblijfselen van het zout worden na een succesvol regeneratieproces naar het rioleringssysteem afgevoerd.

Voor de zout-hars waterontharder die ik gebruik geeft de leverancier 3 jaar garantie. En met een jaarlijkse servicebeurt (150 euro) 5 jaar garantie.

 

H2O Noord Waterontharder alle onderdelen

In een zout hars-waterontharder zit een harsbed met kleine harskorrels. Deze harskorrels bevatten natriumionen. Wanneer hard water door de waterontharder stroomt, hechten de calcium- en magnesiumionen in het water zich aan de harskorrels. In ruil daarvoor geeft de hars natriumionen af aan het water, waardoor het water onthard wordt.

Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen. Op dat moment is het nodig om het harsbed te regenereren. Dit gebeurt door een zoutoplossing of pekelwater via het harsbed te laten stromen. Het natrium in het zout zorgt ervoor dat de calcium- en magnesiumionen vrijkomen van de harskorrels en weggespoeld worden.

Het gebruik van een zout hars-waterontharder kan helpen om de hardheid van het water te verminderen en kalkaanslag te voorkomen. Het is wel belangrijk om periodiek het zoutreservoir bij te vullen en het regeneratieproces in de gaten te houden.

Heb je nog andere vragen over zout hars-waterontharders, of wil je iets weten over andere typen waterontharders? Vraag maar raak!

P

Voordelen

Geen kalkaanslag meer
Minder lang schoonmaken
Een zachtere huid
Langere levens duur van de apparaten
Beter voor het milieu
Tot wel 70 % minder wasmiddel gebruiken
Lagere energy kosten (kalk isoleert verwarmingselementen)
Vrijwel onderhoud vrij
Andere smaak (kan ook als negatief gezien worden)

Ook kan het een positief effect hebben voor mensen met een gevoelige huid en hoofdhuid. Ook kan het eczeem, psoriasis en hoofdhuiduitslag helpen verminderen. Door de aanwezigheid van kalk in het drinkwater wordt de huid nog verder uitgedroogd. Hierdoor wordt de huid irritatie versterkt.

O

Nadelen

De ontharders passen niet overal (zijn verschillende maten).
De ontharder moet redelijk bereikbaar zijn voor het bijvullen van het zout.
Verbruikt zouttabletten. Afhankelijk van het water verbruik gemiddeld gebruik je per 2 a 3 maanden 1 zak.
Voor installatie is er stroom (220v), waterhoofdleiding en een afvoer nodig.

Keramische waterverzachter (Aqua solution)

Keramische JNF Aqua Solutions Product 2021 1276 H2O Noord Waterontharders

Met een keramische waterverzachter wordt door de keramische parels de opgeloste kalk gebonden tot een Nano kristal die niet meer kan hechten. Bij dit proces wordt ook bestaande kalkaanslag verwijderd en blijven alle mineralen in het drinkwater en veranderd er niks aan de samenstelling.

De leverancier geeft 15 jaar garantie op de geleverde waterverzachter. Mits de cartridge eens per 3 jaar wordt vervangen. Voor de cartridge wordt 200 euro gerekend (huidig tarief).

Met een keramische waterverzachter wordt door de keramische parels de opgeloste kalk gebonden tot een Nano kristal die niet meer kan hechten. Bij dit proces wordt ook bestaande kalkaanslag verwijderd en blijven alle mineralen in het drinkwater en veranderd er niks aan de samenstelling.

De leverancier geeft 15 jaar garantie op de geleverde waterverzachter. Mits de cartridge eens per 3 jaar wordt vervangen. Voor de cartridge wordt 200 euro gerekend (huidig tarief).

 

P

Voordelen

Geen  kalkaanslag meer
Compact, past vrijwel overal
Geen zout afvoer en stroom nodig
Verzachtende werking
Minder tot geen kalkaanslag meer
Lagere energie kosten (kalk isoleert verwarmingselementen)
Vrijwel geen onderhoud

O

Nadelen

Kalk wordt niet verwijdert
Resultaat is niet te controleren

In 3 stappen uw waterontharder

1

Neem contact met ons op

U kunt ons bellen, WhatsAppen, mailen of een bericht sturen en binnen 48 uur nemen wij contact met u op.

2

Wij komen langs

Wij komen vrijblijvend bij u langs om een offerte op maat te maken.

3

Binnen 3 weken geplaatst

Als u akkoord bent met de offerte, plaatsen wij uw waterontharder binnen 3 weken bij u thuis.

1.2.3.

Wilt u een offerte aanvragen of heeft u vragen?